vineri, 27 martie 2009

despre iasi

Orasul ideal sa te mentii in forma: 7 coline, urci, cobori, urci, cobori...

Calm, friendly people, nu prea ai unde sa mananci, deci mananci putin...mai dai o tura pe la teiul lui Eminescu, asculti o poezioara, un cantecel (am depistat boxele, sunt ascunse in statuie)...ai biserici peste tot...daca simti nevoia de reculegere spirituala; busturi de domnitori, daca simti ca te-a parasit simtul patriotic. Lumea e 'pigeon friendly', se hranesc porumbeii de nu stiu cate ori pe zi in Piata Unirii (de cand am citit de Londra si pigeon conspiracy, orice oras in care li se da de mancare porumbeilor, are o bila alba :)).

feed da pigeons!
Teiul cu pricina...
"Domnu' Stefan" si alti domni:


In schimb, am inteles ca e o problema cu internetul, reteaua wireless e o raritate si dac-ai gasit-o nu inseamna ca si functioneaza.

Ajung la repetitii la David: Romania! Te pup!, laTeatrul National din Iasi, unde motto-ul tuturor pare a fi 'nu se poate...', cam nimic nu se poate, nu se poate repeta in spatiul in care ai nevoie, nu se poate aduce decorul, nu se poate veni la timp la repetitii, nu se poate repeta cu toata lumea, nu se poate repeta deloc, nu se poate concentra toata lumea, nu se poate una sau alta sau nimic... in rest actori misto, tineri misto, ritmuri misto...potential misto....doar ca ... nu se poate!

La hotelul mitropoliei, Biblia ne asteapta pe masa, la baie e un anunt care ne informeaza despre politica ecologica a hotelului, in privinta risipei de detergent: "daca mai puteti folosi prosopul, lasati-l agatat in cuier. daca considerati ca trebuie spalat, lasati-l in cada" si deasupra oglinzii e lumina: 4 spoturi, care ti se aprind direct in fata, creand un incredibil efect de faruri de tir, pe autostrada.

Lesson of the day: nu mancati mancare chinezeasca in Iasi (sau in niciun caz la restaurantul chinezesc, de langa emag)! Am platit-o in tren, cu multe drumuri la baie si dat la boboci...

Altfel...
pi bune!

Niciun comentariu: